FAQ, ofte stillede spørgsmål

Det er helt naturligt at have mange spørgsmål, når man står overfor nyt skolevalg, hvad enten man undersøger det på vegne af sig selv eller på vegne af sit barn. På denne side har vi samlet svarene på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet. For at gøre det så overskueligt som muligt, har vi inddelt spørgsmålene i følgende kategorier:

– Hvad er Skolen Fri?
– Opstart
– Undervisningen
– Barnets dagligdag
– Lærere
– Økonomi
– Det praktiske
– Andre spørgsmål?

Hvad er Skolen Fri?

SKJULT med brugerdefineret CSS-kode (under Avanceret)

Skolen Fri er dit online alternativ til folkeskolen, hvor alt undervisning foregår online via livestream, og ofte tager udgangspunkt i børnenes interesser. 

Hos Skolen Fri undervises børnene udelukkende af uddannede lærere i et fast skema med alle folkeskolens fag. I modsætning til folkeskolen, hvor der må være op til 26-28 elever per klasse, bestræber vi os på, at der er max 15 børn i klasserne – og oftest færre. Vi garanterer ro i klasserne og en 100% mobbefri skole.

Skolen Fri har klasser på alle klassetrin fra 0. til 10. klasse. Vi oplever, at familier får en bedre hverdag med et gladere, dygtigere og mere socialt barn, der får lyst til at lære. Både private, folkeskoler, andre skoler og kommuner kan indskrive et barn hos os i Skolen Fri.

Fuldt skema for kun 1.700 kr. pr. måned, med en GRATIS prøveuge og INGEN binding. Man kan tilmelde hele skoleåret, og man kan tilmelde ved at klikke på “Tilmeld” i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Du får online læringsportaler og IT Support med i prisen.

Skolen Fri er for alle!
Hos Skolen Fri har vi elever med alle baggrunde og forskellige behov – og vi har plads til alle, også dit barn.

Vi inkluderer også børn, som ikke følger den traditionelle undervisning grundet bl.a. skoleproblemer, skolevægring, en diagnose, bopæl i udlandet, sygeundervisning o.lign., ligesom vi også har plads til særligt sensitive børn, højintelligente børn og børn som på anden vis ikke kan være en del af den danske folkeskoles rammer.

Har dit barn en diagnose, skoleproblemer eller skolevægring, som gør, at han eller hun ikke følger folkeskolens traditionelle undervisning? Eller er der en helt anden grund til, at dit barn har brug for nye rammer for undervisningen? Så er du meget velkommen til at kontakte os allerede i dag, så vi sammen kan hjælpe dit barn og finde den helt rigtige løsning for ham/hende.

Vi kan tilbyde et såkaldt “mix-skema”, hvor man følger forskellige fag på dét klassetrin, der passer til ens niveau. I praksis betyder det, at hvis man fx går i 5. klasse, kan man tage fx matematik i enten 4. eller 6. klasse. Kontakt os for at høre mere.

Det er meget individuelt og forskelligt, hvordan man ønsker at bruge Skolen Fri.

Nogle bruger Skolen Fri som supplement til at hjemmeskole, mens andre bruger Skolen Fri som det grundlæggende ”faglige sikkerhedsnet” og hjemmeskoler som supplement. Mange forældre vælger Skolen Fri som fast skole for deres børn i hele grundskolealderen.

Vi har også familier der bruger Skolen Fri, fordi de rejser meget til udlandet eller bor i udlandet i en kort periode, hvilket giver en stor frihed til familien, fordi barnet går i en online skole, der kan følges uafhængigt af geografisk placering.

Vi har desuden samarbejde med mange skoler, kommuner og institutioner. Hos Skolen Fri tilbyder vi et samarbejde om børn fra 1. til 10. klasse (gerne ældre men højest på 10. klasses niveau fagligt). Dermed kan barnet stadig være indskrevet hos skolen/kommunen samtidigt med at blive undervist hos os i Skolen Fri. Læs evt. mere her

Kontakt os og lad os tage en snak ud fra jeres og barnets situation.

Når man som forældre står overfor at skulle vælge en skole til sit barn, er der naturligvis mange spørgsmål, der melder sig. Du er velkommen til at stille os alle dine spørgsmål, så vi sammen kan finde den helt rigtige løsning for dit barn!

Men når det kommer til spørgsmålet om, hvordan det er at gå i Skolen Fri, hvem er så bedre til at svare på dét end nuværende/tidligere elever og forældre? 

Du kan høre om andres erfaringer ved at læse alle de fine udtalelser fra forældre på Trustpilot.

Der er mange ukendte faktorer i spil, når man vælger at påbegynde hjemmeskoling. På denne side kan du læse uddybende spørgsmål og svar ift. lovgivning omhandlende hjemmeskoling.

Mange, der hjemmeunderviser, vælger at bruge Skolen Fri som det ”faglige sikkerhedsnet” og sparringspartner/hjælpere. Vi anbefaler, at I i dette tilfælde melder jer ind i Foreningen Fri Læring, som vi har et samarbejde med. Fri Læring er en forening for hjemmeskolende forældre, som I kan læse mere om på linket.

På side 43 (PDF’ens side 45) i denne undersøgelse kan du læse om, hvilke temaer, der fokuseres på ved de tilsyn, man skal have, når man hjemmeskoler. De tre højst prioriterede fokusområder er områder som vi i høj grad hjælper med at opfylde. Læs mere om tilsyn i nedenstående spørgsmål/svar “Hvordan er det så ift. tilsyn fra kommunen, hvis vi hjemmeskoler og bruger Skolen Fri?”.

Læs desuden Friskolelovens §34 som omhandler hjemmeundervisning ved at klikke HER.

Der er mange ukendte faktorer i spil, når man vælger at påbegynde hjemmeskoling. På denne side kan du læse uddybende spørgsmål og svar ift. lovgivning omhandlende hjemmeskoling.

Ift. tilsyn fra kommunen, er der også stor forskel på, om hjemmeunderviser/forældre må sige: ”Jeg gør det så godt, jeg kan” ELLER kan sige: ”Mit barn får faglig undervisning alle hverdage af seminarieuddannede lærere, som underviser i deres linjefag. Desuden er alle folkeskolens fag er på skemaet, og lærerne laver årsplaner for alle fag. Der er ligeledes adgang til relevante læringsportaler og meget mere”.

På side 42 (PDF’ens side 44) i denne undersøgelse kan du læse om, hvor ofte der føres tilsyn ved hjemmeskoling. Det ”almindelige” er 1-2 gange årligt, og kun 17% fører tilsyn mere end 2 gange årligt.

Se desuden på side 43 (PDF’ens side 45) hvilke temaer tilsynet med hjemmeundervisning fokuserer på. De tre højst prioriterede fokusområder er områder som vi i høj grad hjælper med at opfylde.

Læs desuden Friskolelovens §34 som omhandler hjemmeundervisning ved at klikke HER.

 

Selvfølgelig! Alt undervisning foregår online, så hvis man har en stabil internetforbindelse, kan man følge undervisningen live fra hele verden.

Undervisningen ligger hovedsaligt i tidsrummet 8.30-12.20 (det er forskelligt fra klasse til klasse), med to 30-minutters lektioner om dagen, der ligger efter hinanden med 10 minutters pause.

Se vores aktuelle skemaer for at få et indtryk af, hvordan det ville passe ind i jeres hverdag.

Der findes mange former for skoletilbud i Danmark, lige fra folkeskoler og privatskoler til efterskoler og kostskoler – og selvfølgelig online skoler.

Dét, der gør Skolen Fri til noget helt særligt, er at vi har ophavsretten til at strukturere skemaer/skole på den måde, som vi gør det. Derfor kan vi tilbyde en helt særlig struktur, der har vist sig at fungere yderst godt for mange forskellige elever i alle aldre.

Opstart

SKJULT med brugerdefineret CSS-kode (under Avanceret)

For at gøre tilmeldingsprocessen så simpel som mulig for jer, kan I enten udfylde vores online tilmeldingsformular eller kontakte os for at tage en nærmere snak og blive indskrevet.

Efter at du har tilmeldt dit barn i Skolen Fri, får du en velkomstmail med yderligere informationer.

Her står bl.a. en masse om, hvad I kan gøre for at forberede jer/jeres barn bedst muligt, ligesom der er konkrete information vedrørende hvordan man tilgår undervisningen og det online klasseværelse.

Hvis I endnu ikke er 100% sikre på, om Skolen Fri er noget for jer, kan I få en helt gratis og uforpligtende prøveuge. Denne kan I enten tilvælge nederst når I udfylder tilmeldingsformularen (der er ingen binding, så hvis I fortryder efter første uge, kan I bare blive meldt ud igen). Ellers kan I kontakte os på 72 15 45 45 for at komme i gang med prøveugen.

Vi ved, hvordan et behov for skoleskifte kan opstå akut, og tilbyder derfor, at man kan starte hele året!

Opstart er altid på en mandag, så lærerne har mulighed for at forberede sig bedst muligt til mødet med sin nye elev.

Hvis I er i tvivl om, om online skole er den helt rigtige løsning for jer, kan I altid få en gratis og uforpligtende prøveuge. Læs mere i spørgsmålet nedenfor: “Er det muligt at få en prøveperiode i Skolen Fri?”.

Ja, vi tilbyder en helt gratis og uforpligtende prøveuge!

Med en prøveuge kan barnet prøve hvordan det er at følge undervisning online, ligesom han/hun kan møde alle lærerne i klassen og prøve alle fag på skemaet.

I kan enten tilvælge prøveugen nederst når I udfylder tilmeldingsformularen (der er ingen binding, så hvis I fortryder efter første uge, kan I bare blive meldt ud igen). Ellers kan I kontakte os på 72 15 45 45 for at komme i gang med prøveugen.

Undervisningen

SKJULT med brugerdefineret CSS-kode (under Avanceret)

Vi har klasser fra 0. klasse til 10. klasse. Der er klasser på alle klassetrin, og på mange klassetrin er der flere klasser. På oversigten over de aktuelle skemaer kan du se, hvilke klasser vi har lige nu.

Vi underviser i alle folkeskolens fag, dvs. dansk, matematik, engelsk, tysk, musik, idræt, kristendom, historie, samfundsfag, naturfag, natur/teknik, biologi, geografi, fysik/kemi og HDB (Håndværk, Design & Billedkunst).

Derudover har vi Minecraft Education-klasser, hvor man lærer ovenstående fag i Minecraft Education, der er en spilbaseret læringsplatform, der fremmer kreativitet, samarbejde og problemløsning i et fascinerende digitalt miljø.

Vi har også en ridelinje, hvor man lærer ved 100% interessebaseret læring. Ridelinjen er for heste- og rideinteresserede børn, og dækker kernefagene dansk (2 lektioner pr. uge), matematik (2 lektioner pr. uge), engelsk (1 lektion pr. uge) og naturfag (1 lektion pr. uge)

Du kan altid kigge på de aktuelle skemaer og se, hvordan fagene fordeles ud over en uge, baseret på klassetrin.

Det korte svar er ja. Det lidt længere svar er, at det selvfølgelig er meget individuelt, men med de to daglige lektioner er grundlaget lagt. Hvis det er hensigtsmæssigt og hvis barnet har overskud og der er mulighed for det, kan der suppleres på mange måder, og der findes mange gode supplerende læringsforslag online.

Til sammenligning har man I Finland ca. halvt så mange lektioner årligt, som man har i folkeskolen i Danmark, men finske børn klarer internationale faglige tests meget bedre end danske børn fra folkeskolen.

En af årsagerne til, at to daglige lektioner er nok, er at kvaliteten i de to lektioner hos os i Skolen Fri er høj, og vi udelukkende har seminarieuddannede lærere, der underviser i deres linjefag. Vi har velforberedte lærere, som ikke presses med opgaver. Til sammenligning er ca. 37% af nyansatte uden læreruddannelse, og ca. 20% af lærerne i folkeskolen uden læreruddannelse.

I slutningen af lektionerne lægger lærerne op til hvordan børnene selv kan arbejde videre med det som er gennemgået, det er ikke lektier men en mulighed. Vi foreslår desuden, at forældrene er med til at strukturere dagen for barnet, så der fx er ”skoletid i Skolen Fri”, og desuden fx ”læse-tid”, ”matematik-tid”, ”engelsk-tid”, ”lyt til lærings podcast-tid”, ”se dokumentar-tid”, ”lav projekt-tid” osv.

Vi opfordrer også forældre til at læse årsplaner og hvis I fx ser, at årsplanen indeholder området ”vikingetiden”, kan I se dokumentarfilm om det, se serier/film om vikinger, se udstilling/gå på museum om vikinger, låne/købe en bog om vikinger, tale om vikinger over aftensmaden/i løbet af dagen osv.

Pga. den måde, vi strukturerer skemaer på, kommer vi omkring alle folkeskolens fag, og følger Fælles Mål på årgangene. Der er ro i undervisningen og højest 15 børn i klassen – oftest færre.

Udover det nævnte, kan I også købe undervisning i en klasse mere og dermed få 4 lektioner i Skolen Fri dagligt (der er 20% rabat på anden klasse), eller købe enkelte fag udover den klasse barnet går i. Som sagt er det dog meget individuelt og vi vil opfordre jer til at ringe til os og tage en snak om mulighederne for det enkelte barn.

Derfor er du/I altid velkomne til at kontakte os på tlf. nr. 72 15 45 45

”Det er bedre at få 80% ud af to lektioner og have et barn som er glad for at lære, end 10% ud af syv lektioner og et barn i krise eller med skolevægring.”

Man kan også stille spørgsmålet “Er syv lektioner om dagen godt nok ift. børns trivsel, mulighed for nok søvn, muligheder for interesse baseret læring, lyst til at lære og mon de overhovedet kan huske alt det der gennemgås i en skoleklasse blandt op til 29 børn med en stor del ikke-lærer-uddannede undervisere?”.

I modsætning til hjemmeundervisning har 20 procent af de danske klasseværelser så høje koncentrationer i CO2, at børnenes evne til at tage rationelle beslutninger ifølge forskning bliver forringet til et ‘dysfunktionelt niveau’, og karaktergennemsnittet er ifølge undersøgelser således 2-3 procentpoint lavere ved de høje koncentrationer med CO2.  Børn bliver desuden mere syge af det. Bygningsreglementets grænse for CO2-indhold i luften blev overskredet i 91 % af 245 undersøgte klasseværelser på et eller andet tidspunkt i løbet af skoledagen, og samlet var grænsen overskredet i 47% af skoletiden. En undersøgelse fra DTU har vist, at den hastighed hvormed eleverne løste en række opgaver, kunne hæves med op til 14% og Berkeley National Laboratory i USA dokumenterer (igennem 11 forskningsresultater fra både Europa, USA og Asien), at elevernes performance kan forbedres op til 15% Læs evt. mere ved at trykke HER og HER. Læs mere om indeklima HER.

Børn i alderen 7-15 år kan i gennemsnit koncentrere sig ca. 30 minutter af gangen (yngste lidt mindre og ældste lidt mere), derfor har vi valgt at lave lektionslængden på 30 minutter. Læs evt. mere ved at klikke HER

Hvis man bliver forstyrret, mens man er i flow med en opgave, tager det op mod 25 minutter at komme på niveau igen, og støj i åbne arbejdsmiljøer får præstationen til dykke med helt op mod 66 procent. Det skyldes, at vi er nødt til at bruge en vis procentdel af vores hjernekapacitet til at holde de forskellige støjkilder væk fra vores bevidsthed. Så snart vi beskæftiger os med noget med læsning, skrivning og regning, så har hjernen brug for ro til at koncentrere sig, og så virker støj negativt ind. Sådan lyder fra den svenske hjerneforsker Katarina Gospic. Læs evt. mere ved at klikke HER Se evt. også en undersøgelse TV2 lavede i en folkeskoleklasse, hvor der var 153 afbrydelser i løbet af 90 minutter. som intet havde med undervisningen at gøre. Det er knap 2 afbrydelser per minut), og som man kan læse i artiklen, er det ikke kun i én klasse, men generelt der er udfordringer med at få ro i de fysiske klassemiljøer. Læs undersøgelsen ved at klikke HER

Hjemme er der også bedre mulighed for at have en “læsehund” (eller andet dyr), som forbedrer både det faglige og lysten til at lære, se mere ved at klikke HER “Research shows that animal interactions can actually improve children’s social interaction, reduce stress and anxiety and increase motivation and learning”, læs mere ved at klikke HER og HER.

De uhumske toiletter hos “fysiske skoler” gør at 25% af børnene holder sig hvilet giver dårligere koncentration og nedsætter indlæringsevnen, men også følgende negative konsekvenser: børneorm, blærebetændelse, inkonsistens, tisser i bukserne, ondt i maven og giver dårligere trivsel/sundhed generelt. Læs evt. mere HER

OG lige en sidste ”krølle” på at børnene har færre lektioner… Det gør at de har bedre mulighed for søvn, hvilket er altafgørende ift. læring og at udvikle hjernen. 

”Børn som i gennemsnit sover en time mindre end deres jævnaldrende klassekammerater, har en viden der er to skoleår tilbage i forhold til det klassetrin, de går på. Søvnmangel forringer børns evne til at fokusere, hukommelse, kreativitet, logiske sans og deres læse- og regnefærdigheder”

Man regner med, at en times mindre søvn i tre dage kan sammenlignes med, at du går to klassetrin ned i dit læringspotentiale.

Læs evt. mere ved at klikke HER

Ja, på lige fod med friskolerne – du kan se en forklaring på begrebet i denne vejledning til Friskoleloven.

Ja, vi laver gerne specielt tilpassede skemaer, hvor det er hensigtsmæssigt. Vi har mange klasser, hvilket giver mange kombinationsmuligheder. Kontakt os for uddybning og en samtale om mulighederne.

Vi har et samarbejde med MentorDanmark om eneundervisning. MentorDanmark er Danmarks største landsdækkende lektiehjælpsvirksomhed med mere end 3.000 undervisere. Forældre til børn hos os får 10% rabat på prisen hos MentorDanmark, og har man over 48 timer får man 15% rabat.

Brug koden (vi har fået lov at sætte den på hjemmesiden):  Mentorfri 2022

Læs mere om MentorDanmarks muligheder.

Barnets dagligdag

SKJULT med brugerdefineret CSS-kode (under Avanceret)

Forældre melder tilbage til os, at deres børn generelt får det meget bedre socialt, når de går i Skolen Fri!

Børnene får struktur og ro i deres skolegang/hverdag, som fører til ro generelt. Ofte kommer børnene fra nederlag, urolig skolegang og/eller rammer som ikke har kunnet håndtere børnenes behov.

Derudover får børnene ofte lidt mere søvn og tid (pga. mere fokuseret læring og færre lektioner) som gør, at børnene får overskud og tid til at pleje deres sociale relationer/venner og fritidsaktiviteter.

En ofte overset faktor i børnenes liv er, at hvis der ikke er ro i familien, gør det heller ikke noget godt for børnene generelt, og med Skolen Fri og den afklaring som følger med, giver det ro og overskud i hverdagen for både familien og barnet. Børnene får en tydelig daglig struktur de kan være i hos Skolen Fri.

Flere børn har heller ikke det sociale behov som nogle institutioner eller voksne måske umiddelbart mener de skal have. Børns sociale behov er lige så individuelle som voksnes behov.

Vi oplever også, at flere børn i Skolen Fri danner nye venskaber i klasserne – enten online eller fysisk, ligesom en del mødes med andre hjemmeskolegrupper eller klassekammerater fra de skoler de gik i tidligere.

Skolen Fri er lektiefri, dog bliver der lagt op til hvad børnene kan arbejde videre med selvstændigt og har børnene noget de ønsker respons på, kan de (eller deres forældre) altid sende det til lærerne eller vise det i selve lektionerne og på den måde få respons.

”En lang række danske og internationale undersøgelser peger på effekten af lektier som værende enten lav, nyttesløs og ligefrem skadelig” læs mere ved at klikke HER.

I Skolen Fri har eleverne 2 lektioner om dagen (10 lektioner om ugen), undtaget 0. klasse, der har 5 lektioner om ugen. Du kan se de aktuelle skemaer her.

Nej, men ønsker du at der laves udtalelse, så tag kontakt. Desuden findes der diverse tests i de gratis læringsportaler, som vi har tilknyttet skolen. I Skolen Fri fokuserer vi på trivsel, tryghed og læring fremfor tests og prøver.

“Fokus på test og kontrol risikerer at skade skoler og elever mere end det gavner, viser ny britisk forskning. Middelmådighed og mangel på nytækning bliver snarere resultatet, advarer flere internationale eksperter. Flere borgmestre frygter, at kreativitet og innovation er ved at gå tabt”, læs mere HER 

“Næsten halvdelen af de adspurgte elever har oplevet at blive kede af deres resultat fra de nationale test. Det er de fagligt svageste elever, der har det sværest med testene.” læs HER

Nej, det er 100% frivilligt…

Skolen Fri tilbyder snart, at man kan lave sin egen personlige avatar som billede på webkamera, det er også frivilligt. Mange børn har, af forskellige gode grunde, ikke lyst til at vise deres ansigt på skærmen i undervisningen. Vi bliver selvfølgelig glade, hvis vi ser børnene, dog er det 100% frivilligt. En avatar kan være en mulighed for at deltage mere aktivt i undervisningen, og avatars giver lidt mere liv i den daglige undervisning og kan måske på et senere tidspunkt give børnene mod på at vise sig på skærmen. De avatars, som kan bruges i Skolen Fri, er lavet så fint, at hvis børnene taler og/eller laver ansigtsmimik/flytter hovedet, så gør barnets avatar det også. Det skal understreges, at selvom man har en avatar som skærmbillede/webcambillede, så er der stadig ikke noget krav om, at barnet skal sige noget. Så barnet må meget gerne have sin avatar uden at sige noget. Det skal også understreges, at det udelukkende er ”menneskelignende” avatars som bruges i undervisningen, da der ellers er for stor risiko for, at det forstyrrer undervisningen (hvis børnene f.eks. kan bruge forskellige dyr, figurer osv.).

Vi opfordrer til at børnene laver avatars som ligner dem selv. Desuden forbeholder lærerne sig ret til at slukke for børnenes kameraer, hvis de vurderer, at det forstyrrer i undervisningen med en avatar.

Da vi har elever fra hele landet, tilpasser vi ferieugerne, så det passer på tværs af landet.

Vi starter normalt lidt tidligere efter sommerferien i forhold til mange andre skoler. Til gengæld holder vi to ugers vinterferie (uge 7 og 8), da vi har børn fra hele landet, og det er forskelligt, om det er uge 7 eller 8, der normalt afholdes vinterferie.

Børnene får oplæg af lærerne i alle fag, så de har mulighed for selv at arbejde fagligt i den ene af ugerne.

Se den aktuelle feriekalender her.

Lærere

SKJULT med brugerdefineret CSS-kode (under Avanceret)

I Skolen Fri bruger vi udelukkende seminarieuddannede lærere. Lærerne underviser desuden i deres linjefag. Til sammenligning er ca. 20% af lærerne i folkeskolen uden læreruddannelse, se mere ved at klikke HER og ca. 37% af nyansatte er uden læreruddannelse, se mere ved at klikke HER. Jo større en del af lærerstillingerne, som varetages af uddannede lærere, jo bedre klarer børnene sig ved afgangseksaminerne, også når der er taget højde for børnenes sociale baggrunde. Se mere her

Økonomi

SKJULT med brugerdefineret CSS-kode (under Avanceret)

Prøveugen er helt gratis og uforpligtende.

Pris for private er 1.700 kr. pr. måned. Børn i 0. klasse koster 850 kr. (har halvt så mange lektioner).

For kommuner/institutioner er prisen 2.600 kr. pr. måned.

Enkelte fag koster 600 kr. pr. fag hvis det er dansk eller matematik og 300 kr. hvis det er andre fag.

Juli måned er betalingsfri.

Har du to eller flere børn, der skal gå i Skolen Fri, kan du få søskenderabat på 20%.

Der er ingen binding, men du får heller ikke penge tilbage, hvis barnet/børnene stopper midt i en måned.

Du kan også tilmelde et barn to hold/skemaer og dermed få 20 lektioner ugentligt. Så vil du få du 20% rabat på andet hold/skema.

Skoleåret løber fra august til juni, men vi optager løbende elever gennem hele skoleåret (også i ferier).

Ja, der er 20% rabat. Det betyder, at hvis du f.eks. har 2 børn i Skolen Fri, er prisen (1.700 + 1.360) 3.060 kr. hver måned.

Nej, ikke for private. Når du har et barn i Skolen Fri, så betaler du for en måned forud (d. 1. hver måned), men barnet kan stoppe når du ønsker det, uden der kommer ekstra opkrævninger. Dog er der ingen tilbagebetaling af forudbetalte skolepenge. Der er desuden intet depositum m.m.

Kommuner/skoler/institutioner m.fl. som indskriver et barn i Skolen Fri har binding på løbende måned plus måneden efter.

Vi har endnu ikke oplevet, at kommunen har støttet hjemmeundervisning økonomisk. Hvis kommunen/skolen barnet kommer fra vælger at vi skal stå for sygeundervisningen, så betaler de. Læs mere om sygeundervisning ved at klikke HER 

Familier der hjemmetræner og familier, der er nødsaget til at være hjemme med et barn, der ikke kan møde frem i skolen, eller hvor kommunen ikke kan stille med et relevant skoletilbud, kan få tilkendt tabt arbejdsfortjeneste (TAF). Det vil sige, at der er situationer hvor familier, der ser sig tvunget ud i registreret hjemmeundervisning, godt kan blive tilkendt TAF – f.eks. når en familie er godkendt til hjemmetræning, eller hvis kommunen ikke kan frembringe et relevant skoletilbud, og familien dermed ser sig tvunget til selv at stå for undervisningspligtens indfrielse i en periode. Vær opmærksom på at det ikke er sikkert, at kommunen er bekendt med, at der godt kan tilkendes TAF til familier, der er tvunget ud i registreret hjemmeundervisning, og at der ikke er garanti for at opnå fuld TAF. Scenarier med sygeundervisning – altså hjemmeundervisning hvor undervisningspligtens indfrielse fortsat er skolens ansvar – kan også tilkendes TAF. TAF gives for en periode og forlængelse kan opnås. Kommunen tager løbende stilling til den konkrete situation. Det er serviceloven, der beskriver lovrammen omkring TAF – læs mere ved at klikke HER. Der er desuden denne principafgørelse, der kan være relevant for de familier, der er registrerede hjemmeundervisere på baggrund af manglende relevant skoletilbud, er under ordningen om sygeundervisning, eller som er godkendt til hjemmetræning – læs mere ved at klikke HER.

Det praktiske

SKJULT med brugerdefineret CSS-kode (under Avanceret)

Hvis barnet går i Skolen Fri kan han/hun godt tage Folkeskolens Afgangsprøver, dog må vi som online skole ikke afholde selve eksaminerne. Det skal ske i barnets bopælskommune. Læs mere om mulighederne ved at klikke HER 

Hvis man vil afholde eksamen hjemme, er der også mulighed for det. I Bekendtgørelse om folkeskolens prøver §25 står der “Skolens leder kan beslutte, at prøveaflæggelsen foregår et andet sted end på skolen. Skolens leder kan beslutte, at en prøve med mundtlig besvarelse afholdes som videokonference mellem elev, eksaminator og censor”. Læs evt. mere ved at klikke HER.

Normalt er seneste frist for tilmelding til prøverne 1. februar, læs mere ved at klikke HER og læs specifikt Bilag 3, punkt 6.

Vi gør børnene klar fagligt til afgangsprøverne, og derudover afholder vi to eftermiddage i løbet af foråret, hvor vores lærere orienterer børnene omkring afgangsprøver i dansk, matematik, engelsk, naturfag generelt og desuden konkret omkring gode råd ifm. prøverne generelt. 

Der findes mange prøve- og eksamensfri friskoler/privatskoler, så det er helt normalt at en skole ikke afholder eksamen. Tre ud af fem nordiske lande har desuden ingen eksamen i grundskolen. Kun i Norge og Danmark afsluttes grundskolen med eksamen, og i Norge skal eleverne kun op til to prøver. Læs evt. mere ved at klikke HER

Læs evt. mere om afgangseksamen som hjemmeskolende og optagelse på ungdomsuddannelser ved at klikke HER 

Ja, i alle fag og på alle klassetrin.

Ja, der er flere læringsportaler tilknyttet skolen. Se evt mere ved at klikke HER 

De er inkluderet i prisen for de børn som går i en klasse i Skolen Fri.

Hvis du udelukkende ønsker læringsportalerne, men ingen undervisning kan du købe adgang på www.portalplus.dk

Man skal bruge enten en computer, en tablet/Ipad eller mobiltelefon (vi anbefaler en computer), og adgang til internettet. Desuden skal man have en blyant og papir ved siden af, men ellers ikke andet.

Det er meget naturligt, at nogle børn kan have udfordringer med at skrive i chatten til læreren, og kan derfor have brug for et redskab til at omdanne tale til tekst.

For at gøre det så nemt som muligt for jer, har vi lavet en guide til hvordan man bruger funktionen Tale-til-Tekst på hhv. Windows, MacOS eller iPad.

I tilfælde, hvor man som forælder træner sit barn med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i hjemmet, kan man modtage specialpædagogisk rådgivning i hjemmet om undervisning af barnet. Denne rådgivning er gratis. Ved behov kan man tage kontakt til kommunens PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning). Se desuden herunder fra Bekendtgørelse af lov om friskoler og private grundskoler m.v. kapitel 8, §34, stk. 3 og 4: 

Stk. 3. Kommunalbestyrelsen tilbyder forældre, som kommunalbestyrelsen har godkendt til at træne deres barn med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i hjemmet i henhold til § 32 a, stk. 1, i lov om social service, vederlagsfri specialpædagogisk rådgivning i hjemmet om undervisningen.

Stk. 4. Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i hjemmet til børn omfattet af stk. 3, hvis barnets udvikling på grund af sprog- eller talevanskeligheder kræver en særlig hensyntagen eller støtte. Tilbuddets omfang og indhold skal svare til, hvad der almindeligvis tilbydes elever i folkeskolen.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet oplyser, at hjemmeskole-elever/privatister ikke skal uddannelsesparathedsvurderes. Man kan evt. læse mere om det ved at klikke HER.

Hvis man stopper hos Skolen Fri skal man sende en e-mail til kontor@skolenfri.dk, og så skal man ikke betale mere derefter. Der er ingen tilbagebetaling af forudbetalte skolepenge. Man er selvfølgelig altid velkommen igen en anden gang.

Andre spørgsmål

Hvis du ikke kunne finde svar på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os